Monsterhelg

Vi kan mycket väl haft den effektivaste och tråkigaste helgen sedan inkvisitionens dagar (även om de tråkigheterna inte drabbade mig personligen). Och allt tack vare denna:


Girrafslipen nyss hemkomen från Cramo.

Efter ett antal misslyckade försök, mest beroende på en gammal pannjävel, lyckades vi komma till det momentet då vi skulle slipa allt spackel. Det är ett moment som vi gjort förut, och lärt oss hata, varför vi skulle välja den enklare vägen och hyra en slip istället för att lita på handkraft. Cramo har dock visat sig lite ovilliga att ha sådana på lager, men efter en resa till Huddinge (tror jag) så lyckades vi i alla fall få tag på en i fredags. Efter det har vi:


Slipat

och


Spacklat

och


Slipat igen.

Det har varit outsäglit torftigt när det kommer till underhållnnigsvärde. Nyttovärdet har som tur var varit desto högre. En fördel som vi inte riktigt visste att uppskatta förrän vi testat var att man kunde koppla giraffslipen till en byggdammsugare som sörplade i sig damm medan man slipade. Ungefär 7 liter damm blev det när vi tömt den vilket betyder att mer än hälften av spacklet antingen sitter kvar på väggen eller ligger i våra lungor. På oss har arbetet märkts på fler sätt som synes nedan.


Dammskalle.


Gatubarnshand, varför den blivit så svart är en gåta.


Slipning, för hand då, sliter hårt på handskarna.

Men trots att det verkar så går faktiskt inte allt i moll i huset. Förutom att vi blivit belönade med en brunch på Långbro värdshus har vi även en prunkande blomsterprakt i vårat hem.


Novemberkaktus i full blom.


En av våra chilis, Czechoslovakian black, som fått sin första blomma.


Blommande pelargon.

Kommentarer
Postat av: Maria

Ni kämpar på. Vi har det bra. Solar, dricker öl, äter god mat inte dumt. Snart är vi hemma då har ni lovat att ni ska vara klara med de kombinerade vardagsrummet och matsalen.

2008-11-03 @ 16:27:50
Postat av: Millan

Vilka fantastisk underbara blommor!

Har själv varit i slipsvängen och jag hade bara ett litet litet rum, så jag kan inte mer än att ta av hatten för allt jobb ni tagit er igenom.

Yagi hälsar också

Kram

2008-11-04 @ 20:58:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0