Le Tour

Vi har gjort det, besegrat det som är vår motsvarighet till en riktigt jävlig bergsetapp i le Tour de France, vi har gjort klart ett fönster.


Vårat första.

För dom som inte har renoverat fönster kanske det låter som en barnlek, men det är i så fall en mycket långdragen lek.  För först skall karmarna skrapas trärena och gammalt kitt skall petas bort. Sedan skall träet oljas och grundmålas. Sedan skall man vänta 14 timmar. Och eftersom ett fönster har både fram, bak och insida så skall det grundas i tre omgångar. Sedan skall det kittas, och vänta på att det skall torka. Sedan skall det målas i två omgångar, vilket ger nio moment till eftersom det fortfarande finns tre sidor. Med minst fyra timmars väntande mellan. Förresten sa jag att vi har sju fönster till att göra?

Men köket går framåt, och vi har kommit till uppbyggnadsfasen nu vilket gör det hela roligare. För innan har det mest varit slita ner och fixa ihop igen. Men nu har det vänt och vi har fått börja göra fint. Så idag har vi slipat det sista spacklet, slipat skåpen och grundmålat det lilla som skall målas.


Slipade skåp och spacklade väggar.


Skåp, spacklat och fint. Eller i alla fall spacklat och slipat.


Samma skåp, men grundat.


Grundat. Vi har inte glömt resten, det kommer tapeter.


Målat kökstak.

I trädgården har dessutom en ros som vi fick i present på festen i våras slagit ut i ny blom. Rosa och alldeles bedårande är den.


Knopp.


Och blomma.

Slutligen Fru R i blåkläderkilt:


Och dagens vinbärsskörd:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0