We´re back in business!

För nu börjar vi åter renovera på riktigt. Bloggen kommer nu att mixas upp, blommor och bösbilder. Det bästa av två världar kan man säga. För vi må ha varit borta härifrån ett tag, men vår trädgård har inga planer på att ta semester därför. Den har slagit ut i fullare prakt än någonsin, och dessutom huserat en trevlig fest i helgen som gick. Lagom till festen blev den även utrustad med lite trädgårsmöbler.


Där kan man sitta och spana på:


Den här fina.


Och hanses fina kompis.

Dessutom har en ny favorit slagit ut, buskpionen.

Knopp.


Nästan utslagen.


Helt utslagen och helt magnifik.

Men för att bösa lite. Vi har börjat riva köket då rörmokaren, som förste grovjobbare involverad i köksprojektet, kommer i morgon bitti. Det var ganska roligt och gick tyvärr så lätt så tigersågen inte behövdes användas. Förhoppningsvis skall den få användas till helgen.


Innan.


Under.


Bakom.


Och efter.

Herr R var även lite nöjd över att han var tvungen att banka sönder kakel med en kofot som en riktigt erfaren grovjobbare för att få bort diskbänken. Någon som känner sig sugen på en bättre begagnad diskbänk på 1,2 m?

Blomstertid


Magnolian i full prakt.


Häggen är på god väg att slå ut ordentligt den med.


Någon som vet vad denna fint blommande och gott doftande buske heter? Den har fram till blomning bara varit stor och tråkig, vilket har fått oss att fundera på att ta bort den. Men nu är den inte så pjåkig inte.

Söndag

Och så var ledigheten slut. Igen. I vanlig ordning så har vi inte gjort allt vi har planerat, men i lika vanlig ordning så har det ändå gått framåt här hemma.  Vi har till exempel fortsatt det jobb som vi började i slutet av februari. Och för er som har glömt vad vi gjorde då så var det att sätta lister i hallen. Det vi gjorde denna helg var att börja måla dessa lister. Vissa saker tar aningen mer tid att börja med än vad man tror.


Lister som är både grundade och målade ordentligt en gång.

Dessutom har Lilla röd fått sin första tvätt. En ordentlig tvätt med svamp. Det tyckte den om. Blank och fin blev den.

Potatisen har även kommit ner i marken, liksom ruccolan. Tyvärr så gör sig bara det ena på bild eftersom ruccolaodlingen bara ser ut som våt jord.


Potatishål, inte sorkhål.


Sättpotatis.

Sorten Anya är det som är satt i våra land.

Stekarkärran har fått ett syskon

Nu har det äntligen hänt, en lite mindre bil har flyttat in . Ett lillesyskon till stekarkärran. Eller kanske snarare ett komplement. För stekarkärran må vara stor å stekig, men när det kommer till saker som bränsleekonomi så har den vissa brister. Så vi tyckte det var dags att införskaffa något som man har råd att åka lite längre än till tippen med. Och här är den nu, lilla röd:


Fin, liten och röd.

Dessutom har magnolian nu kommit igång ordentligt.


Blomning.


Närbild.

Och även den lilla har slagit ut ordentligt.


Fina.

Det tog lite längre tid än vi trodde för dom att slå ut helt, och mycket berodde nog på att det blev lite kallare i veckan så att det stannade av lite. Vilket är bra eftersom njutningen blir längre då.

Dessutom fick gatan oväntat besök för ett par dagar sedan:

Sl.

Lite asfalteringsarbete lär ha orsakat bussomvägar. Stekarkärran gick dock oskadd ur detta fast den stod parkerad på gatan.

Slutligen har vi en liten blomsterrapport på det vi kallar hallonbusken (inte för att vi tror att det är hallon, utan mer för att blommorna påminner om hallon, vi är inte helt lost bland buskarna). Den som vet vad den egentligen heter får gärna höra av sig.


Hallonbusken.

Det händer saker

Det är svårt  att veta vart vi ska börja. För det är inte bra i trädgården som det händer saker, utan vi har även tagit upp renoveringen en smula igen. Det enklaste är förmodligen att börja med det som känns viktigast, magnolistatusen.


Den lilla har nu börjat slå ut på riktigt.

Den stora är fortfarande i nästan-fullt-utslagen-steget.

Mellan trädgårsdelarna stoppar vi in med lite renovering/rivning. För vi har blivit av med en köksfläkt.


Före, med fläkt.


Efter, utan fläkt, men med lite bajsliknande klet på väggen vilket är resultatet av att inte kunna städa mellan fläkten och väggen sedan 50-talet.

Detta är första steget som vi tar mot ett nytt och fint kök. Ett annat steg vi har tagit i helgen är att befria våran trapp från ett fönster och en inbyggnad. För när vi flyttade in förra sommaren såg den ut såhär:


Längst till vänster är den klädda trappen med fönster.

Men nu ser den ut så här:


Befriad från fönster och inklädnad, vilket gör att det fina räcket kommit fram.

Och det bästa av allt var, enligt Herr R, att han fick återuppta en gammal bekantskap:


På spisen: ett köksredskap som ingen vill vara utan, tigersågen!

Vi har även tulpaner som, enligt en granne, kan vara av gammalt hederligt ursprung.


Gamm-tulpanen.

Mutantstatus:


Fina liljor (av samma typ som utanför Lasarettsvägen 28, dvs gamla bussgaraget, i Norberg en gång i tiden).

Enligt svägerskan en form av minitulpan:


Ev. minitulpan.

Och det som är Fru R:s favorit för tillfället, och Upplands landskapsblomma:


Kungsängsliljor.

Slutligen måste vi, tyvärr, kora helgens suckers. Länge och väl var ledde Djurgårdsparet den tävlingen då dom, trots sin Magnoliauppskattning, inte lyckades ta sig förbi och spana in början av blommningen denns helg. Men sent om sider på söngagseftermiddagen/kvällen, lyckades herr och Fru Lilla duktig att ta sig förbi då dom, på grund av lite "trötthet" nobbade detta, som herr R:s ömma moder levererade direkt från Gotland under dagen:


Årets första parris. Plockade i morse, avnjuts om 15 minuter. Suckers. (vi gillar er dock ändå)

1:a


Snart är det dags...

Det drar ihop sig för blommning för våra magnolior. Stora tjocka knoppar håller på att slå ut.


Stora trädet på håll.


Stora trädet på nära håll.


Och lilla magnolians knoppar.

Vill man se det i blom bör man snart hålla sig framme. Det är underbart men kort.

RSS 2.0