Furuparadis vik hädan

I helgen kom vi faktiskt igång med gipsandet ordentligt. Det var på tiden kan man säga. Den del av vardagsrummet som ska bli matrum är nu nästan helt inklätt i gips. Vi var faktiskt så duktiga att gipsskivorna tog slut. I kväll ska vi hyra släpkärra och fara till stora driveinhallen och köpa mer. Då ska vi samtidigt passa på att ta en tur till tippen med diverse trädgårdsbös. Bland annat satt vi i går sågen i vårt hysteriska plommonträd som även efter den behandlingen är helt hysteriskt, trots att det ser ut att ligga ett helt träd på marken också.
Snart är furuparadiset ett minne blott.


Hösten har kommit till trädgården.

Äntligen byggdags igen!

Så var byggandet igång igen med gipsning av vardagsrummet högst på dagordnignen. Kvällen blev effektiv, men ack så kort när man skall jobba nästa dag. Resultat:


Inplastning av dörrar mot hall och kök.Första gipset på plats.

En oarbetad vecka

Nu uppdaterar vi äntligen, efter en vecka där vi inte fått mycket gjort alls, i alla fall inte mycket som syns. Har mest ordnat lite praktiskt, som städandet efter den renovering som varit. Men nu har vi kommit på banan igen och gjort helt klart för nästa stora färdigställande: gipsningen av vardagsrummet som skall börja i morgon. Helgen har mest gått åt att flytta grejjer ner i källaren, och flytta herr och fru Lilla Duktig till sin nya lägenhet. Som tack för det fick vi deras gamla kyllskåp som nu har flytat in i vår hall:


Hello kylskåp.

Men vad vi framförallt har slarvat med är att redovisa lite före/efterbilder på nya källaren och badrummet, vilket  så klart är helt oacceptabelt. Så det kommer här. Och inom kort ska vi kunna visa bilder på framsteg med övriga renoveringen också.

Källaren före:
Och källaren efter:Det kan tyckas som att förändringen blev liten, men betänk då att under golvet ligger helt nya rör för bajset och annat avloppsrelaterat.

Badrumet före: (som då var två rum, badrum & toalett):
Och vårat badrum efter (två utslagana väggar och en nybyggd senare):
Så blev det, och får vi säga det själva blev det ganska fint faktisk. Som snus ungefär.

Till sist helgen roligaste, så man kan tro att man är i Göteborg och inte i Skärmarbronx:


Från nya hemmet

Nu har det hänt, civilisationen har kommit till landet. Vi har bredband igen. Faktiskt så har vi haft det sedan i går eftermiddag, men vi har inte hunnit blogga. Men nu har vi nya bilder, på potatis: För det har visat sig att vi har lite sporadiskt odlad potatis i rabbaten. Och inte vilken som helst, utan Blå Kongo, den blåaste av alla för oss kända potatissorter.


Ett ståtligt exemplar blå kongo.


Även vanlig potatis tivs i våra rabatter.


Finfin potatisblomma.

I dag tog vi äntligen tag i att klippa gräset som blivit ca 30 cm långt. Våra grannar ryckte dock in och lånade oss sin elektriska gräsklippare. Ska vi använda vår nyinköpta handjagare måste vi nog klippa lite oftare i fortsättningen. Frammåt aftonen skördade vi lite äpplen från äppelträdet och bakade paj. Familjen Ö kom på besök och hade med sig kantareller som Läna varit i skogen och plockat. Vi passade på att tända brasan i uterummet nu när höstmörkret är här.


Barnen grillade korv. Den var dock ruskigt stark och var tvungen att sköljas ned med mycket vatten.


Love kollar hellre på TV än hänger vid brasan.


Förresten dök det upp några skumma svampar i trädgården för några dagar sen som en snuskig snigel åkte upp på.

Nu så!

I går kväll flyttade vi in på riktigt. Vi höll på att skita på oss när vi var nere i källaren och det började låta skräckfilmsläskigt. Till att börja med reagerade vi inte ens, vana som vi är att bo i lägenhet. Efter några sekunder gick det dock upp för oss att vi var de enda i huset som kunde låta. Det var hemskt! Boven i dramat visade sig vara pannan som fått nått spel och börjat bubbla och stånka. Hoppas verkligen att den inte ska fortsätta med det. Resten av natten fortlöpte utan problem och i morse fick vi använda det fina badrummet för första gången. När vi kom ut såg vi en hare i grannens trädgård. Nu bor vi på landet!

Tyvärr har vi ännu inte fått igång vårt bredband så det kommer återigen dröja innan det kommer några bilder. Tråkigt, tråkigt men då kanske vi hunnit en bit på väg i vardagsrummet nästa gång. Under tiden får ni nöja er med textbaserad uppdatering.

Ett badrum åt folket!

Nu är det klart, badrummet. Och det blev fantastiskt. Stort, grönt och alldeles underbart! Se själva:


Bråttom på morgonen? Med två handfat går det dubbelt så snabbt. Om man inte bor ensam då. Och en finfin spegelbild på en kooooonstig fruga.


Inkaklad helfigursspegel. Som tyvärr verkar göra att man ser ut att ha kroppsbyggnaden av en hobbit.


Stor och skön dusch, med handdukstork på utsidan.


Och så lilla tvättmaskinen på sina små ben.

Och även om vi trodde att vi skulle flytta in i dag, bor vi en sista (?) natt i vår storfamilj. Men i morgon, då är vi nästan säkra på att vi nog ska kunna flytta in.

Ett rum klart, fem kvar, typ.

Då var ett rum klart, i alla fall så klart att det går att bo i det. Och det är sovrummet. Så vi vann slaget mot källarpersonalen om vem som var klart först. Till deras försvar skall sägas att det blev en jämn match, och att dom förmodligen har haft 17 gånger så mycket att göra som vi. I dag flyttade vi in säng, klädkåp och en tv i sovrummet. Tvn är mest där på besök, när vardagsrummet blir kalrt ska den få flytta ut igen. Men man måste kunna se lite på film när man får lust.


Sängmannen inviger sängens nya placering, i sovrummet.


Och tvkvinnan smakar kaka och spanar in tvn.

Men dagens bästa händelse stod i alla fall Lilla Duktig för. Hon kom förbi med sin man och två presenter: hembakade choklad chip-kakor och en påse blandband från 90-talet. Det kan inte bli så mycket bättre.

Vi målar hela världen vit

Äntligen har ännu en helg kommit. Det betyder mer jobb på huset, inget jobb på jobbet. Vilket ofta leder till att det faktiskt blir lite mer klart i huset (men inte på jobbet). Så för att fira in helgen ordentlgit samlades storhusållet vi nu är en del av till gemensam kräftskiva på fredagskvällen. Mat och dryck var utan tvekan av högsta klass, så som sällskapet.


Dukat kräftbord.

Och med en sådan uppladdning begav vi oss idag till huset, och där mötes vi av ett klarkaklat badrum. Och ett badrum som kommer att vara klart i början av veckan. Och ett badrum som blir såååå fint att man faktiskt blir sugen på att flytta in.

Klarkaklat och fogat.

Men inte bara i källaren drogs det strån till stacken, utan även i sovrummet. Det vill säga vi drog lite strån med färg över väggen (fast det var inte strån, det var inte ens penslar). Vilket resulterade i att taket är klart och väggen bara skall målas en gång till, sedan är första rummet helt klart. I alla fall väggarna i första rummet. Alltid något.


En fru med en roller.

Stoooor uppdatering

Vi är tillbaka, bloggandes från vårt provisoriska hem. Och massor har hänt. Inte bara i källaren, även om det som vanligt hände mest där.

Till exempel har vi sett vilda djur hos grannen:Vi har slipat spackel i mängder, vissa med slippapper, vissa med ansiktet:


Och framförallt har vi kommit långt i det som håller på att bli ett sovrum.

Dörr på glänt till ett grundmålat sovrum.

Men som sagt, det har alltid hänt mest i källaren. Där har det nämligen mer och mer börjat likna en lite trevlig källare, och allt mindre en stor byggarbetsplats.


Ett svart- och vitrutigt golv håller på att ta plats i själva källarhallen.


Och ett vitt mosaikgolv läggs in i badrummet/tvättstugan.

Så snart har vi så pass klart att vi kan lämna storfamiljen vi just nu är en del av och flytta in i vårt eget. Men än är det lite målande och framförallt en hel del städande kvar.

Framsteg med stormsteg

Nu händer det grejer minsann. I går grundmålade vi sovrummet, både tak och väggar. Badrumrarbetet börjar faktiskt redan lida mot sitt slut. Kankse kan vi flytta in i helgen. Förmodligen inte. Det tar trots allt alltid några dagar mer än man tror. I afton hoppas vi kunna lägga upp lite bilder. Äntligen. Vi har varit riktigt dåliga bloggare sista tiden.

Nya tårar

I fredags fick vi den hittills värsta hemska-saker-som-kan-hända-när-man-bor-i-hus-överraskningen. I regnvattentunnan låg en död koltrast. Vi fick ta en spade och skopa upp den. Allt medan tårarna trillade. På söndagen fick vi en roligare överraskning när tre små rådjur betade i grannens trädgård.

Renoveringsarbetet har äntligen tagit ny fart. I helgen har vi spacklat och slipat sovrummet. Spackla är ganska festligt men att slipa och bli täckt av tjocka lager av damm är mindre kul. Roligt är dock att sovrummet ganska säkert kommer att bli klart denna vecka.

RSS 2.0