Det lackar mot ett klart rum till

Det tar sig.


Väggen är nu så orange som den skall vara, även om mobilkameran återger det på ett taffligt sätt.

Om det inte vore för 'härdning', så skulle vi ha bilder på ett klart rum nu. Men golvet har oljats, och det innebär att man måste passa sig för att dra in sina lortiga tassar där under några dagar. Så bilder på ett klart rum får vänta tills lite närmare själva dan. Tills dess ger vi er detta:


Våd efter våd hängdes upp på väggen i vårt första egentapetserade rum.


Och till slut blev det faktiskt klart, till på köpet med ett inte helt igenom dåligt resultat.


Som synes var lite mer olja på golvet inte heller en så dålig idé.


Och resultatet blev sannerligen fint.

Dessutom har julstämningen kommit på riktigt. Snön ligger ganska djup ute på tomten, och årets tillskott till krubbsamlingen är införskaffad, en kalebasskrubba:

Brave new [70-talssirocco] color

Vi har börjat måla, och det är inte direkt en champinjonfärg vi valt. Vi har valt att säga ett bestämt nej till latte, champinjon och allt vad jordnära färger heter. We go 70-tal minsann.


En början, även om telefonens kamera inte riktigt gör färgen rättvisa.


Bara målad en gång, vilket gör att det inte täcker som den skall än.

Inspirationen kom från en av våra favvobilar, en bil som fru R kuskade runt i med sin familj som liten knådd. Som nog alla förstått är det den här räserbilen vi snackar om:

70-talsfräsig vw-sirocco. Som en räserbil ska se ut. En gång i tiden tydligen en familjebil, en tid som är ganska långt i från vår egen suv-fixerade tid.

Det har också odlats fram lite julstämning i huset i form av amaryllisar:

Röd


och vit. Som rosorna i leken.

En tappa ner

Rummet i källaren går det framåt med, vi har jobbat lite på det i veckan, men mest nu på helgen. Det vi egentligen har gjort i veckan var att måla golvlister och att spackla lite hål i taket så att det skulle gå att måla. För även om man försöker att inte låtsas om det många gånger, är gamla tak alltid mer eller mindre spruckna och nikotinfärgade.


Även om kortet inte är det bästa kan man se skillnad på målat och inte målat.

Tapeter har också kommit i vår ägo för att sättas upp på väggarna. Vår tanke att måla hela rummet kom av sig när vi såg underlaget. För att vi inte skall ta kål på varandra har vi valt enfärgade tapeter utan mönsterpassning, vilket verkar jävligt nog. Men vi har faktiskt fått de första våderna, och det första hörnet, klart. Även om det inte kan beskrivas som kul kom dom i alla fall upp utan risk för blodvite eller skilsmässa.


Första våden.


Första hörnet och lite till minsann.

Vi räknar med att vara klara med väggarna till lucia, golvet blir nog klart veckan efter det. Så, peppar, peppar, äntligen ett rum som går lite enklare. När vi hittar alla tapeter på golvet i morgon bitti så kommer vi självklart att redigera detta inlägg och låtsas om som tapeterna aldrig hände.

Dessutom har det blivit jul i vårt uterum:


Granen förgyller rummet som nu blivit perfekt för en brasa och en pitcher glögg.

RSS 2.0