Vi har spis igen!

Vissa saker börjar orda sig, som att kunnna koka mat. För nu har både elektriker och gasmannen varit här vilket innebär att vår nya fina spis fungerar. Tyvärr är inte resten av kökelt helt fixat, till exempel så är nu hela furutaket framme i all sin prakt. I helgen är det tänkt att lite gips skall upp så vi kan sätta upp andra nödvändiga saker som diskbänk.


Fortfarande i skydd eftersom vi inte riktigt är kalra med resten.


Spisen på plats.

På väg mot ett nytt furuparadis

Golven är klara, och köket är på gång. Det är vad som hänt sedan senast. Vi har även flyttat hem, vilket gör att vi nog ska hinna göra lite mer de närmaste veckorna.


Slipat, betsat och lackat golv i sovrummet.


Vårt nylagda golv i vardagsrummet. Industriparkett, slipad och behandlad med hårdwaxolja. Ser likadant ut i köket.

Vi har även börjat med att sätta lister och foder i sovrummet.


Foder satta runt sovrumsdörren.

Men det vi allra mest håller på med är att förvandla köket till ett furuparadis. Det ger oss fasansfulla minnen av förra sommaren då hela vardagsrummet såg ut som en bastu. Förhoppningsvis skall detta inte bli lika obehagligt.


Mycket furu och lite gips.

Vi har även vidgat våra vyer då vi varit tvugna att söka oss en ny ÅVC eftersom fyllnadsmassor inte fick dumpas på vår favvo i Östberga. ÅVC Vantör var dock en intressant bekantskap.


Fru R skottar fyllnadsmassor, det vill säga jord.

Och renoveringen går vidare.

Vi är inte här så ofta för tillfället, men det beror på att vi är helt galet duktiga på att renovera. Närå. Det beror egentligen på att vi inte har ett normalt fungerande hem för tillfället. Det vi har, och har haft de senaste veckorna, är ett sovrum, en hall och en källare full med bös. Det gör att vi inte är så benägna att till exempel blogga eftersom vi då måste sitta på kanten till sängen, med ett dvd-fodral som underlag till musmattan och tangentbordet i knät, för att kunna använda datorn. Man tröttnar ganska fort. Orsaken till att vi har det så är förstås att vi håller på att få ett nytt golv inlagt i köket och vardgsrummet. Det blir fantastiskt fint.


Golvet på väg in.


Och här med.


Närbild.

På dessa bilder är golvet dock helt oslipat, vilket gör att det ser aningen rackigt ut. Men det är bara för tillfället. Vad som också är för tillfället är att vi måste flytta. För på måndag har vi bara hallen och en källare full med bös kvar, inget sovrum. För där skall det slipas golv vilket gör att vårt masonitskivegolv som vi haft i snart ett år är ett minne blott. Under tiden flyttar vi hem till vår fosterfamilj på andra sidan åsen.

Vårat utkastade kök har även låtit oss vara gatans familjen Taikon ett tag då det stog och hängde på gräsmattan.


Taikonköket står och chillar.

I sista stund blev dock delar av köket räddat från att fara med stekarkärran till  ÅVC Östberga. Diskbänken fick nämligen flytta in i uterummet för att tjänstgöra som sommarstugekök under tiden som vi renoverar. Tyvärr har det varit runt nollan och regnat sedan dess vilket gjort att vi knappt kunnat använda det. Men vi är glada åt det ändå. Närå.


Sommarstugeköket.

RSS 2.0