Årstider inomhus

Det är förvisso inte april än men med tanke på vädret denna vecka så skulle man verkligen kunna tro att vi redan kommit dit. Och det är inte bara utomhus det råder viss förvirring rörande vilken årstid det är, här inne blommar både det ena och det andra:


Pelargonerna har lite försiktigt börjat blomma.


Kvistar från plommonträdet står i full blom.

Så långt är allt precis som det ska, men är inte det här lite konstigt:


Novemberkaktusen blommar och har massor med knoppar som bara väntar på att slå ut. Är den inte en julblomma? Å andra sidan, med den snöstorm som för tillfället råder så passar det ganska bra.

För övrigt önskar jag att vi tar tag i det här kameradebaklet nu när blomsäsongen sätter fart. Det skulle vara så mycket roligare att dokumentera hur det frodas om bilderna inte blev så mobilkameradåliga.

On the road again

Tomaterna är här!


Det som skall bli ståtliga tomatplantor.

Dessutom har det ploppat upp än mer grönska i trädgården, något som ser ut som snödroppar. I alla fall nästan.


Nästan snödroppar.

Själva har vi spenderat helgen med att varit Johnny&Mattias. Det vill säga vi har åkt hem till andra för att hjälpa till med renoveringen. Som motsats till J&M blev vi dock inte klara med ett helt rum, men väl med lite spacklande och slipande.


Fru R slipar.


Herr R spacklar.


Bränsle.

Men det viktigaste som har hänt är dock att stekarkärran är tillbaka. Efter en hel del svärande, tre turer till Biltema och diverse timmar under bilen så har nya bromsbackar, bromsskivor och ett bromsrör monterats. Så det lilla problemet med icke existerande bromsar är nu avhjälpt. Det visade sig också att en bromsback helt enkelt hade slitits ut helt och försvunnit, vilket förklarar varför det inte alls gick att bromsa.


Nya delar. Notera speciellt det lite väl långa bromsröret som var det som fanns på Biltema då de som skulle passat var slut. Men en liten specialkrök ordnade allt.

Slutligen: handen på hjärtat, vad tänkte du när du läste rubriken. Willie Nelson eller Canned Heat?

Grönska

Det har äntligen börjat spira i trädgården. Snödroppar och Vintergäck har redan fått blommor och det som enligt sägen skall vara tulpaner har kommit upp ur jorden.


Vintergäck.


Snödroppar.

Dessutom har det börjat drivas tomatplantor, men självklart inne än så länge. Vi väntar dessutom tålmodigt på att få börja med bondbönorna, grönkålen, mangolden, rödbetorna, morötterna och allt annat som skall ner i jorden.


Tre sorters tomater.

Uterenovering

Ur och skur är temat för veckan och helgen som precis har gått. Paeet R. har nämligen varit ute som aldrig förr. Faktisk så började det i torsdag med att fru R. var på trädbeskärarkurs i Rosendal. Där fick hon lära sig både ett och annat. Framförallt så vet hon nu hur ett äppelträd skall se ut, och det är inte så här:


Men det råkar vara exakt så vårat äppelträd ser ut.

Och så här:

skall ett träd se ut.

Som ni ser så är det en viss skillnad. Och det är den skillnaden som fru R. försöker renovera bort denna helg. I alla fall börjar med. Det är dock ett projekt som kommer att ta år, då träd tydligen inte växer på befallning. Så det som börjas denna vår kommer att vara klart 2014, på våren.


Fru R. renoverar träd.

Herr R. försökte samtidigt att vara så manlig han kunde genom att laga stekarkärran som inte längre går som den skall.  Problemet är bromsarna, eller avsaknaden av dom. För över en natt så sade bromsaran helt upp sig, antagligen för att ta sportlov. Tyvärr så kom dom inte tillbaka efter en vecka, och verkar inte heller ha några bestämda planer att göra det.


Steg 1.


Steg 2.

Och strax efter steg två gick allt åt pipan, med detta som resultat:

En rätt blåslagen tumme.

Inte blev det klart heller. Men kom i alla fall en bit på väg:

Allt avtaget.

Nu ska allt bara på igen också, någon dag.

Tillbaka!

Ni har väntat, och om ni tror att ni har väntat på något gott bara för att ni väntat länge så misstar ni er. För orsaken till våra ickeinlägg beror inte på att vi tjuvhåller på något gott, utan på att vi inte gjort mycket. I varje fall inte någon renovering. Men kanske börjar vi komma tillbaka, för här om dagen satt vi faktiskt de första listerna i huset.


Första listbiten på plats.

Det var inte så tråkigt som man kan tro. Speciellt inte som vi hade en dyckertpistol att använda. Bra var den. Tyvärr var själva pistolandet bara en liten del av jobbet, mest tid gick inte oväntat till att mäta för att allt skulle passa. Och till att såga hörn. Det blev dock bättre än man kunde hoppas. Bra träning inför taklisterna i sovrummet var det också.


Vägg & ytterhörn med list.

Dessutom är har vi spacklat spikhålen, dom små som blev. Allt som återstår är att måla dom, och det skall vi göra. Någon dag.

RSS 2.0