Torkan är över!

För att inte oroa känsliga läsare: vår trädgård har inte drabbats av torka, ej heller våra glas, bara vår blogg det senaste året. För att komma på banan snabbt gör vi en sammanfattning av vad vi gjort; vi har just inte gjort något alls. Ändå har det blivit resultat, men av de tre rummen vi skall visa har två gjorts på en vecka och ett under ett år då vi tagit lite väl många sprattelvatten-fika som belöning. Ni kommer snart att förstå varför.

Det vi sysslat med i renoveringsväg under vintern var det rummet som vi presenterade här. Det som en gång var ett pannrum som ej tvättats på i runda slängar 70 år är nu ej längre bara ett pannrum.


Den del av rummet som tidigare innehöll någon form av garderobsförvaring.


Ett helt annat hörn där man nästan kan se all smuts och färgfällning som skulle städas bort. Taket var likadant, och städningen av det var så hemsk att paret R nästan fick uppsöka terapi för att kunna hantera det. Det var också städningen som gjorde att hela projektet tog en vinter; vi kunde bara hantera max 60 minuter varannan vecka. True story.


Men även taket blev klart, och det finns faktiskt inte någon måtta över hur stolta vi är över det.


Hörnet ovan, efter målning av vägg, men innan målning av det väl ingrodda golvet.


Hyllsystemet Broder på väg in.


Broder får jobba lite.


Resultatet av en klädkammare med lite extra utrymme samt ett tvångsmässigt beteende att köpa fåtöljer i tid och otid.

Sommarens jobb har hittills resulterat i att en liten tjotta har fått nya kläder och ett sovrum som även det har fått någon form av vår- eller sommarskrud. För att börja bakifrån:

Det som kändes helt rätt uppmålat på en provbit i affären kändes som 10-liter "nej, nej, nej" när vi öppnade burken. Å andra sidan hade vi redan maskat alla lister vilket var alldeles för mycket jobb för att vi skulle låta det gå till spillo. Ergo: vi målade hela rummet på chans.


Hur ljust och fräscht det var innan.


När första hörnet var klart, och inte hade torkat så var vi inte direkt lugnare. Men skam den som ger sig så lätt.


En ganska korrekt färgåtergivning på detta kort, en färg som faktiskt var just den vi strävade efter.

Tjottan gick igenom mycket fler riktigt hemska stadier. Minnen av tidigare rum var ibland så starka att de enda botemedlen var de varor vår nye vän Omar tillhandahåller.


Gult kakel rådde det ej brist på. Utsmyckningen på väggarna var resultatet av midsommarfesten som hölls några dagar innan rivningen gick av stapeln.


Här ser man lite av de hål som bröts upp när vi bytte avloppsrören, fyra år tidigare. Halva golvet bakom själva toalettstolen är också uppbrutet, men för att dölja det så har vi helt enkelt döljt det med plastmattan under åren som gått. Det som tyärr ej framgår är att även taket, dörrfodren samt dörren och båda toalettskåpen är målade i samma pigga gula färg. Fullständigt normalt på en toalett som är mindre än två kvadratmeter.


Rivning, konstig känsla att sitta på toaletten med fötterna på tio cemtimeter kakelkross.


Dagarna innan rörmokaren kom och tog ut porslinet.


Furuparadis all over again.


Och efter furuparadis kommer som bekant gipsparadis aka isolerinsgcellen.


Målat gipsparadis.


Resultatet av två väggar och ett golv. Den tredje väggen är vit. Någon slutsumering kommer nog vad det lider, då med porslin får man anta.

Slutligen vår nya bekantskap Omar:

RSS 2.0