Bakhelg

Nu har ännu en helg försvunnit utan att vi har gjort särskilt mycket renoverande, i alla fall inte på huset. Det vi har, om inte renoverat så i alla fall pimpat, är vårt krubbutbud samt vårt bageriskafferi. Nytillskottet i krubbsamlingen är stjärnan, den med en inbyggd krubba i. Den pyttelilla krubban införskaffades förra året för att ha i juleriset.


En ny och en liten.

Vad det gäller bakkreationer så har helgen varit givande. Både sött och salt har kreerats i vårt kök samt i köket som ägs av Lilla Duktig med man. Det som under lördagen skapades hemma var:


Mintkysscup cakes. Det vill säga Cup Cakes av choklad spetsade med pepparmintsolja.


Nötter rostade med chipotlechili, honung och toppade med havssalt. Jävligt goda.

I det gemensamma pysselköket skapades så under söndagen detta:


Chokladdragerade nötter och mintkyssar. Dom senare visade sig va bra mycket jävligare att göra än man kan ana.

Och för er som väntade er en till lucköppning kan vi säga att den kommer. Kanske under måndagen, eller kanske någon senare dag under veckan. Spänning utlovas inte.

Kommentarer
Postat av: Maria

Ja det syns ju att de där mintkyssarna var svåra att göra..... hahahaha.. Jag tycker ni ska lägga ut recepten på allt smarrigt ni gör.

2008-12-15 @ 09:36:36
Postat av: Herr R.

Faktiskt så var dom svåra. Först blev det hårt som is vilket gjorde att vi var tvugna att koka om dom, sedan blev hälften lite gryniga vilket dock itne syns på korten. Men till slut så blev det skapligt i alla fall. Recepten kommer möjligen, om vi orkar.

2008-12-15 @ 10:38:16
URL: http://hejrenovering.blogg.se/
Postat av: Maria

Iallafall de där nötterna tycker jag, inte de som ser ut som harbajs. Utan de där som är rostade är jag lite nyfiken på.

2008-12-16 @ 13:50:42
Postat av: fru R

Men hörru Maria är inte du allergico mot nötter?

2008-12-16 @ 21:48:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0