Måleri, målera.

Målningen har äntligen börjat! Idag grundmålade vi hallen, vilket gör att bösandet är slut just där. Vi har dock lite slipande kvar i vardagsrummet. Men det var inte så helgen började. För lördagen ägnades i stort sett enbart åt att jaga tapeter och köksinredning. Det enda som vi hade helt klart var golvet, och en avlång, brun mosaik som vi skall ha över diskbänken.


Brun och fin.

Till slut lyckades vi i alla fall bestämma oss för en tapet som vi skall ha i köket, den är fantastisk. Och som bonus har vi även valt tapet till sovrummet. Men eftersom vi är lite hemliga kommer ni inte att få se dom förrens de har kommit. Vad jag kan avslöja är att när det kommer till tapeter är vi anglofiler, big time!

Vi lyckades dock göra något vettig när väl kvällen sen kom. Delar av hallen var tvungen att spärrmålas med oljefärg eftersom det en gång suttit en röd tapet som läcker igenom där vilket gör att väggarna blir lite rödaktiga om man inte spärrar dom. (Faktiskt är det andra gången vi spärrar eftersom vi var tvugna att peta sönder spackelbubblor och då hade sönder färgen.)


Fru R spärrmålar.


Herr R kollar på.

Men så om söndagen började vi äntligen måla på riktigt, vilket gjorde att vi insåg hur extremt gulnad den tidigare tak- och snickerifärgen var. Det ser ut som om någon har spenderat en halv livstid med att röka inne, vilket dock inte är fallet vad vi vet. Fru R tycker att det ser ut som Ritorno, för er som vet vad det är. Peppar utan juldekorationer är en annan ganska korrekt liknelse.


Skillnaden mellan nymålat och omålat tak.


Strykning av lister.


Herr R redo för hörnmålning, notera den nyinköpta hörnrollern i högra fickan, framifrån sett.


Klargrundad vägg 1.


Vägg 2.


Och vägg 3.

Annat att rapportera är att stekarkärran inte fått vintersulor än vilket gjorde att Herrr R var lite coolare än andra förortsgubbar när han gled iväg till jobbet i veckan och det var kallt ute. Dessutom har vår trädgård blivit lite annan av kylan. Frostnupna blommor är en ny syn för oss, i alla fall så nära där vi faktist bor.


Frostad ros, som frostad vodka, fast blomma.


Frostad lavendel.


Frostad blomma av okänd sort, dock viss likhet med en banan. (Det är visst en rudbeckia.)

Slutligen det mest fantastiska på hela helgen: vi har fått slå på vår golvvärme i badrummet. Ljummet och skönt är det om fötterna, och varmt i rummet vilket gör att man kan torka tvätt i tvättstugedelen, och inte behöver göra det uppe i dammrummen.

Kommentarer
Postat av: Gurra

Snygg mosaik, och jag blir sjukt nyfiken på tapeten, även om jag har svårt att se en anglofiltapet framför mig... Stora engelska flaggor över hela, som taket på en Hundkoja?

Heja på!

2008-11-10 @ 12:08:13
Postat av: Maria

Duktigt!!!!

2008-11-10 @ 14:12:22
Postat av: fru R

Tack Maria, jag trodde vi skulle få skäll för att vi inte är klara.Pst Gustav, Osborn & Little kan ge en hint.

2008-11-10 @ 15:30:45
Postat av: Lilla Duktig

Jag kan tänka mig att ert tapetval är väldigt smakfullt. Om jag känner er rätt det vill säga.

Eller, om det inte är det så kanske ni var fulla när ni valde den?

Guuuuuuuuuu så spännande.

2008-11-10 @ 17:39:01
URL: http://lilladuktig.blogspot.com
Postat av: Towe M

Alltså gud va ni är duktiga! Följer som tidigare sagt fortfarande bloggen flitigt. Ha det fint bland penslarna!

2008-11-10 @ 17:57:49
Postat av: herr&fru R

Ja vi var fulla när vi valde huset så varför inte...

2008-11-10 @ 23:05:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0