Inför påsk

Det händer saker mest hela tiden, både med mutanter och med mer normala växter.


Mutantstatus II

Mutanterna har dock inte växt så det knakat och tagit över hela trädgården som vi fruktade, men som synes har de i alla fall blivit större och grönare sedan sist.

Vår persiljesådd har tagit sig snabbare än förväntat. Vad vi tidigare läst så kunde det ta upp till en månad för dom att gro, men på endast 1½ vecka har våra skjutit upp ur jorden.


Parsley.

Men det som glädjer oss mest för närvarande är utvecklingen hos en av våra chiliplantor som äntligen har fått sin första frukt. Det är Czechoslovakian black (Capsicum annum) som är först ut att frukta (Habanero och Jamaican bell är dom andra sorterna). Frågan är bara vad vi skall göra med den första av alla fruker? Ett förslag är att fritera den fylld med ost vilket, för en chili, möjligen är det finaste av alla öden.


Frukten.

Vårt projekt inför påsk, att baka bröd på vildjäst, är också slutfört ungefär i samma ögonblick som detta skrivs. Det har gått sådär. Enligt receptet som kommer från Martin så skall det sammanlagt jäsa mellan 17 och 28 timmar, fördelat på några olika omgångar. Våran deg har jäst i minst 45 timmar. Vi tror att detta problem med jäsningen kan härledas till vår vildjäst. Det är ännu inte utrönt huruvida brödet faktiskt blev helt fantastiskt, men det är inte heller omöjligt att så är fallet.


Vildjästbröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0