Mitt sommarlov, vad jätteskönt mitt sommarlov var

Så var det då över, det som i folkmun kallas sommarlov men som vi alla vet bara är ett jobb utan chef och utan betalt. Efter ytterligare lite oroande av grannar så beslutade vi oss för att ändå göra klart hela hörnet som grusades i vårt förra inslag.
I bakgrunden kan även noteras en skog av jordärtskockor.
.
För de saliga få som faktiskt varit innanför dörrarna av vår egendom irl så att säga, kommer det inte direkt som en nyhet att vårt vardagsrum har haft en minimalistisk känsla till den milda grad att det saknats taklister. Detta med att det är en medveten stil är så klart en efterhandskonstruktion och saknaden beror nog snarare på en saknad av lust att sätta upp skräpet.
Ljust och fräscht.
.
Men så en dag, som manna från himmelen, dök det upp lister i vår trädgård, målade och klara. Dagen innan hade det dykt upp halvmålade lister. Dagen innan det helt omålade.
Vallabod?
.
Listat, det enda som var roligt var att de sattes upp med en spikpistol. Och inte ens den var så rolig.
.
En helt annan historia börjar med dessa plintar:
Som jämförelse kan nämnas att den röda innebandybollen i högra hörnet tycks vara av standardkaraktär. Och för er som inte kommer ihåg hur man räknar med skala kan istället nämnas att plintjävelshelvetesskiten är 70 cm.
.
Och så här ser den ut när man grävt ett hål som slutar i närheten av kina och stoppat ner den i. Att sätta lister är kanske inte så dumt ändå.
.
För lättchockade läsare skall redan här nämnas att denna historia kommer att få ett lyckligt slut, trädäcket i vardande fyller en funktion. Det är inte bara stort och vulgärt som de flesta av dess mycket vanvördiga släktingar i andra trädgårdar är.
Notera återigen plintarna, alla tre även om de inte syns.
.
Stabilt, för att uttrycka det i herr Albans ord.
.
Och platt som en dansbana.
.
Och detta var alltså funktionen. Växthuset vi inhandlade på en internetsida som förmedlar en köp- och sälj-tjäns för begagnade saker, behövde tydligen en plats som ej lutade vilket hela vår trädgård gör. Som ett slags Pisa, fast inte så högt.
.
Inflyttat. Att sätta upp ett växthus utan annan instruktion än bilder på när man skruvade ner det visade sig inte fullt så hemskt som man kan tänka sig. Men kanske inte något stort nöje heller.
.
Det stora projektet som vi skröt vitt och brett om i vårt förra inlägg, att göra om ett rum i källaren till klädkammare, går trögt framåt, lite som rusningstrafik. En dörr har i alla fall blivit av med sin trevliga mossgröna färg.
Före
.
Efter:
Sliten, snyggt sliten skulle vissa säga. Egentligen bara ett möte med en slipmaskin. De som skulle säga snyggt sliten skulle även tänkas hänga tillbaka den i detta skick. Men efter som vi har smak så gjorde vi inte det.
.
Snyggt målad istället.
.
Det har också visat sig att det skapas saker utan att vi har ett finger med i spelet. Det kallas tydligen natur:
Röd natur.
.
För er som inte vet detta så kan röd natur tuktas och stoppas ner i burkar.
En och en halv burk röd natur.
.
Slutligen hamnade lite röd natur på kakor.
.
.
Precis bredvid den röda naturen, till höger på bilden under, stod en svart natur. Den skötte sig dåligt och blev bestraffad med döden. Istället står där nu en förvaringsstation för annan gammal avlivad natur, kompost kallas det i folkmun.
Plast-natur.
.

RSS 2.0