Sommaren i city (nåja)

Vi vill så gärna låta påskina att vårt uteblivna bloggande beror på att vi har spenderat sommaren på en vingård i Piemonte, eller på ett slott i Champagne. Eller varför inte på grund av att vi har haft fullt upp att mäkla fred lite här och där samt att vi fått Nordkorea att gå över till demokrati framåt jul. Självklart vore detta att ljuga. Sanningen är att det inte blivit av fast vi faktiskt haft saker att blogga om. Som sommarens stora fönsterprojekt, eller allt som växt i våra nyanlagda odlingsbäddar. Se själva.
.
Vi såg till att planera perfekt, solen sken i stort sett hela tiden medan vi fönsterrenoverade, vilket var skönt då det lätt blir lite dragigt annars:
Detta är förresten helt orenoverade karmar och fönsterbräda.
.
För så är ser dom ut när dom blir klara. Den lite diarréinspirerade färgen på fönsterbrädan har som synes fått ge vika för en mer traditionell svart.
.
Utan att överdriva kan nog sägas att det är blomman som är behållningen på denna bild.
.
Medan varje sann fönsterkonnässör här kan uppskatta det gedigna arbetet med att återställa fönstren till dess forma glans. Ni andra 99% som läser denna blogg bör omgående se till att plocka ner närmaste fönster, skrapa det trärent, olja, grunda, kitta och måla för att få en djupare förståelse för fönsterrenovering samt vad Sisyfos gick igenom.
.
Det här skåpet, som inte riktigt blev taget tag i under renoveringen av resten av vardagsrummet, fick sig en omgång i sommar.
.
Obs: Klä in dörrar i tapet är ett effektivt sätt att jävlas med kommande generationer. Skall inte glömmas tills dess att vi eventuellt flyttar i framtiden. Då skall här kläs in!
.
Blev en utmärkt plats för kokböcker,  en vara som man inte kan få för mycket av.
.
Det har växt helt galet bra i våra odlingsbäddar. Vi har lärt oss massor: om hur mycket plats olika grönsaker vill ha, vad rådjur gillar, vad vi gillar och hur vi ska ta till vara på det.
.
Det lilla vi odlade förra året vågade vi knappt skörda för att vi inte ville ta att det skulle ta slut direkt. Det var en helt fel taktik visade det sig. I år har vi skördat och skördat; Mangolden och Ruccolan bara växer och växer.
.
Lilla lilla bebispumpan...
.
...växte så det knakade!
.
Rädisorna blev klara på ett litet kick.
.
Till nästa år ska vi sätta massor av vitlök.
.
Gulliga runda morötter men inte så vidare fiffiga eftersom de kräver så mycket mer odlingsutrymme än de vanliga.
.
Rödbetorna tog slut alldeles för fort.
.
Till nästa sommar kanske tomaterna har fått ett växthus.
.
Bondbönorna växte inte alls som vi trodde. Istället för att få långa, gängliga klätterstjälkar så blev det en liten skog av ca en meter höga, stadiga grenar.
.
Två präktiga zucchinis som mest liknar en simdyna.
.
Borlottibönorna hänger fortfarande kvar och njuter av indiansommaren.
.
Mangoldens vackra blad.
.
Den späda rödbetsblasten gick finfint att ha i sallader.
.
Den lilla plätten med ängsblommor tog sig fint. Kanske hade det dock varit en god idé att följa rådet att först utrota ogräset och sen så ängen. När man, som vi, inte har en aning om vad som är blommor och vad som är ogräs så blir det väldigt jobbigt att rensa. Å andra sidan hade vi inte fått några ängsblommor alls i år om vi gjort så.
.
Ängen är full med små vallmoblommor.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh vad ni har varit duktiga.. stackars oss som har alla våra fönster kvar att göra..

och vilka fina grönskaer ni snickrat ihop=)

hoppas vi ses snart =) Klas

2010-09-13 @ 20:17:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0