Och ett Gott nytt år blev det

Vi kanske förlorar mot samtliga andra bloggar om man bara skall räkna antalet inlägg, men vill man ha kvalité eller kvantitet? För nyår tänkte vi att varför inte kombinera dom, i alla fall när man planerar dagens meny.
För detta nyår till ära så hade vi fått finbesök. Vår franska utbytesfamlij hade kommit för att hälsa på. Och med sig hade dom en italiensk vän.
Pappan valde, som synes, att ha blå fluga.
.
Först ut: äggröra med bröd, ost och mimosa.
.
2:nd breakfast. Koddar (skyll på Uddevalla om ni finner namnet stötande) och lite mer mimosa.
.
Fransk löksoppa som värmde oss efter att vi hade promenerat iväg och hämtat dagens skaldjur.
.
Ostron. Mamma Champagne passade utmärkt till. Tyvärr uppskattade Herr och Fru R ostronen lika mycket som barn brukar uppskatta starksprit. Två försök var slutade med snorhala ostron rakt ner i soptunnan. Champagnen hade dock inga som helst problem att glida ner i strupen.
.
Lite bitter öl och lite Bittar som mellanrätt.  En dag uppbyggd på ost och fett tarva dessa mellanrätter.
.
Köksbistron serverar: Musslor med persilje- och hasselnöts-smör. (Serverat i koddjärn) Det franska temat syns i glasen.
.
Klassisk toast skagen. Som gjord till ett glas franskt.
.
Mellanrätt. Många tror att sorbet är da shit när det gäller att smälta mat. Men då vi drack vår sorbet denna dag så gick vi på lite crème brûlée med choklad i.
.
Toast, kanske världens bästa uppfinning. Allt som krävs är något från havet och något fett sedan är det bara att ta för sig. Någon som betvivlar att löjrom är gott till champagne?
.
Rakt från trädgården. Egenodlade borlottibönor som kokats i grädde och toppats med parmesan. Champagne till detta, någon?
.
Kvällens riktiga dessert. Crème Brûlée. Finns det något att invända mot denna dessert? Möjligen att den saknar Särimer-egenskapen att återfödas varje morgon.
.
Ost, ständigt denna ost. Denna gommens vän, denna gudalika uppfinning. Kom i min famn!
.
Och en kort sammanfattning av dagen. Gott nytt år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0